zaterdag, januari 24, 2009

Grrrr


Langzaam begint toch de jeuk weer de kop op te steken. Rondom het oog zit een rand van de irritatie. Lijkt erop dat op dit moment de grootste aanvaller de huismijt moet zijn. Het andere dat we op vakantie niet hadden was een cavia in huis. Maar allergie voor cavia hebben we niet getest.

De shampoo voor huidproblemen houdt het op de de buik en de poten wel wat rustiger, maar op het oog is het nu gewoon aangeslagen en dat kan ik niet wassen.
Ook haar oor, niet binnenoor maar dat stuk dat je ziet als je de flap optilt, wordt weer sneller vervuild. Dat vuil halen we steeds weg, binnenoor zelf is perfect schoon.

Op haar pootjes knabbelt ze nog niet. Ze wil nog wel eens jeuken met haar achterpoot onder de oksels van haar voorpoot, maar als ik er op let, dan is het jeuken alleen pal voordat je met haar uitgaat. Zal wel een zenuwtic zijn geworden.

De kokosmat bij de voordeur is helemaal te gek gaaf vet of wat tegenwoordig ook een geldige grootheid is. Daar kun je als hond je neus overheen vegen en dat is geweldig tegen jeukgevoelens. Natuurlijk kun je ook gewoon de spijkerbroek van familie en bezoek gebruiken. Daartoe steek je ter hoogte van de knieën je neus tussen de benen en dan kun je ook fijn wrijven.

Uiteraard bied het internet allerlei oplossingen. Een dosis vitamine C per dag zou verantwoordelijk kunnen zijn voor de verminderde jeuk. maar het is nog steeds te veel. Er is dus ook een goedje dat kan helpen bij jeuk als gevolg van aanvallen van buitenaf.
Puur Huid kan inwendig worden ingezet bij acute en chronische huidklachten met jeuk. Deze klachten ontstaan vaak door een ´aanval van buitenaf´, bijvoorbeeld door vlooien of bacteriën. Vaak krabt de hond of kat bij overgevoeligheid of allergische reactie voornamelijk aan de achterhand, in de liezen of de oksels. Naast een uitwendige aanpak van vlooien is het raadzaam om ook inwendig de overgevoeligheid voor vlooien te verminderen. Ledum palustre (moerasrozemarijn), wordt ingezet ter voorkoming van jeuk bij een overgevoeligheid of allergie voor mijten en/ of vlooienbeten. Verdunningen van huisstofmijt en farinaemijt helpen tegen een overgevoeligheid van deze mijten. Verdunningen van de vlo en staphylococcen helpen respectievelijk tegen overgevoeligheid voor vlooien en staphylococcen. Dit maakt Puur Huid tot een zeer effectief middel bij overgevoeligheid ten gevolge van beten, steken of bacteriën.


We gaan het proberen. Vanaf hopelijk woensdag hebben we het spul in huis. Aangezien het homeopatisch is zullen we wel eerst een lichte verergering zien, dus starten we maar met 1 danwel 2 ipv 3 keer per dag en geen 10-15 druppels maar 5 tot 10 of zo.

En zo kwakzalven we er wat op los. Als er betere ideeën zijn, horen we die graag.

Geen opmerkingen: